FinnSpring-harjoitukset

Harjoitukset ovat avoinna 17.4.- 30.6.2024. Muuna aikana sopimuksen mukaan.

Hinnat ja maksu
FinnSpring harjoitukset 7 € kpl, karttojen postituskulu vähintään 5 €. Maksu tilauksen yhteydessä Rasti-Kurikka ry:n tilille FI06 4726 0010 1946 65 ja kirjoittamalla viestikenttään “FinnSpring harjoitus” + osallistuvan seuran/henkilön nimi.

Karttojen tilaus viimeistään 3 päivää ennen tarvetta. Karttojen tilaukset ensisijaisesti suoraan järjestävältä seuralta. Halutessasi voit kuitenkin tilata yhdeltä seuralta myös toisen seuran järjestämiä FinnSpring-harjoituksia. Yhteyshenkilö mainittu harjoitusten yhteydessä.

Karttatiedostoja (OCAD/PDF) ei luovuteta seuroille omien harjoitusten tekemiseksi. Harjoituskarttojen kopiointi on kiellettyä.

Palaute harjoitusmaastoista
Pyydämme harjoitusmaaston käyttäjiltä palautetta mahdollisesti kadonneista rasteista ja muista huomioista harjoitusmaastoihin suoraan seuran yhteyshenkilölle, jolta kartat on tilattu.

Kartta / Harjoituksen tyyppi

  1. Uitonloukko, rastinottoharjoitus 4,5 km / 26 rastia
  2. Murhavuori, viestiharjoitus 3 eri hajontaa 4,0 km / 9 rastia
  3. Palonkylä, keskimatka 5,0 km / 18 rastia
  4. Kylävuori, ryhmälähdöt, 6,0 – 6,3 km / oikomahdollisuus / 16 rastia
  5. Luomaistenkallio 6,1 km / 18 rastia
  6. Niiles, parilähdöt, 4,2 – 4,4 km / oikomahdollisuus / 12 rastia

Karttojen 1-3 tilaus Rasti-Jussit, Tommy Lemberg, tommy.lemberg@gmail.com
Karttojen 4-6 tilaus Rasti-Kurikka, Eero Markkila, emarkkila93@gmail.com

Harjoitusten kuvaukset ja sijainnit

1. Uitonloukko, rastinottoharjoitus

Matkat: 4,5 km
Rasteilla: Isot liput
Rtm: Jussi Pasanen
Kartoittaja: Timo Joensuu (Sama kartantekijä kuin Jukolassa)
Osoite parkkiin: https://maps.app.goo.gl/iBrVU2ow3UvU1PkE6 (kulku Uitonloukontien kautta)

Monelle suunnistajalle Uitonloukon maasto on tuttu mm. FIN5 2018 rastiviikolta, maasto on hyvin Jukolan tyyppistä kalliot ovat pääosin hyväkulkuista mutta kallioita rikkoo suoalueet. Korkeuserot eivät ole aivan valtavia mutta paikoin mäet ovat pienipiirteisiä. Suunta ja maaston havainnointi on pysyttävä kasassa koko ajan.

2. Murhavuori, viestiharjoitus

Matkat: 4,0 km
Rasteilla: isot liput
Rtm: Jussi Pasanen
Kartoittaja: Timo Joensuu (Sama kartantekijä kuin Jukolassa)
Osoite parkkiin: https://maps.app.goo.gl/KwCPXRAyXcAh6yeR9

Myös murhavuoren maasto on myös monelle suunnistajalle tuttu FIN5 2018 rastiviikolta . Kulkukelpoisuudeltaan Murhavuoren avokalliot ovat verrattavissa Lakia-Jukolaan maastoon. Loivat avokalliomäet tuovat vaarallisen samaistamisvirheen mahdollisuuden. Suunta ja maaston havainnointi on pysyttävä kasassa koko ajan.

3. Ahonkylä, Julkaistaan 19.4

3. Palonkylä, Keskimatka

Matkat: 5,0 km. Oikomahdollisuus
Rasteilla: punaiset kreppinauhat
Rtm: Hannu Nikkola
Osoite parkkiin: https://maps.app.goo.gl/HScDhYS1iDexMkLU7

4. Kylävuori

Matkat: 6,0 – 6,3 km. Oikomahdollisuus
Rasteilla: Punavalkoinen muovinauha
Rtm: Joakim Savinainen
Kartoittaja: Arvo Paulin ja Jarmo Pikkarainen
Osoite parkkiin: https://maps.app.goo.gl/FNZxZ4tbvyS528zg6

Harjoitus on suunniteltu toteutettavaksi ryhmälähtöinä. Harjoituksen ideana on, että suunnistajat starttaavat yhtä aikaa hajonnalliselle radalle, ja koittaa toteuttaa omaa rataa mahdollisimman hyvin kaverista välittämättä.

Kylävuoren alue on karkeasti kaksi- tai jopa kolmijakoinen; Kylävuori ja sen pienipiirteiset rinteet, loivapiirteiset ja ”tyhjät” alueet sekä peitteisemmät notkelmat ja muutamat soistuvat alueet. Maaston läpi kulkee pururata, joka osaltaan vauhdittaa etenemistä ja tarjoaa tukea suunnistukseen. Pienipiirteisiin rinteisiin tiputtaessa tai noustessa on osattava rytmittää suunnistusta, sillä ylivauhdilla virheen mahdollisuus kasvaa.

5. Luomaistenkallio

Matkat: 6,1 km. Oikomahdollisuus
Rasteilla: Punavalkoinen muovinauha
Rtm: Juha-Matti Laakso
Kartoittaja: Lauri Nuuttila / RasKu 2011 – 2023
Osoite parkkiin: https://maps.app.goo.gl/HGRg9wdnFt4tJgpu6
Luomaistenkallio tarjoaa hyvän mielen reitin hienossa avokalliomaastossa. Mäet ovat loivia ja kiintopisteitä on vähän, joten tarkka suunnistus on avainasemassa. Itsensä paikantaminen voi olla haasteellista.

Huom! Luomaistenkallion rata on käytössä Rasti-Kurikan iltarasteilla ti 23.-28.4.2024. EPSU-kortilla harjoitus on maksuton.

6. Niiles

Matkat: 4,2 – 4,4 km. Oikomahdollisuus
Rasteilla: Punavalkoinen muovinauha
Rtm: Joakim Savinainen
Kartoittaja: Arvo Paulin ja Jarmo Pikkarainen
Osoite parkkiin: https://maps.app.goo.gl/mjVRMLTjH5jnMEfV8

Harjoitus on suunniteltu toteutettavaksi parilähtöinä. Harjoituksen ideana on, että kaksi suunnistajaa starttaa yhtä aikaa hajonnalliselle radalle, ja koittaa toteuttaa omaa rataa mahdollisimman hyvin kaverista välittämättä.

Niileksen maasto melko tyypillinen, haastava ja upea etelä-pohjalaismaasto. Maastotyyppi vastaa hyvin FinnSpringin ja osin Lakia-Jukolan maastotyyppejä. Mäkien rinteet on pääosin loivia mutta pienipiirteisiä, jossa suunnistusvauhdin rytmittäminen ja rastinotto isoimpien muotojen kautta nousee avainasemaan. Kulkukelpoisuus ja näkyvyys vaihtelee erinomaisista ”lentokenttä” -kallioista aina korkeamman aluskasvillisuuden alueisiin ja talousmetsään. Loivapiirteisillä alueilla itsensä uudelleen kiinni saaminen on varsin haastavaa.