Ratamestarien lausunto

FinnSpring nimen alla kulkeva kevään klassikko juostaan pohjoisempana kuin koskaan aiemmin. Kilpailumaastona on Santavuoren maastot Ilmajoen ja Kurikan rajamailla, mikä on yksi parhaista pohjalaismaastoista. Kilpailumaastosta löytyy useampi avokalliomäkialue pienipiirteisine rinteineen sekä mäkien välissä pohjalaista monimuotoista talousmetsää. Maastopohja on osin kivikkoinen.

Lauantaina on pitkän matkan kilpailu ja radat on pyritty laatimaan sen mukaisiksi. Radoilta löytyy rastivälejä lyhyestä pitkään ja myös erilaisia reitinvalintamahdollisuuksia. Kilpailukeskus sijaitsee keskellä kilpailualuetta ja siten suunnistushaasteet säilyvät K-pisteeltä aina viimeiselle rastille saakka.

Käytössä on kolme lähtöpaikkaa ja ne ovat kaikki eri suunnissa, eli ole tarkkana, että menet omalle lähtöpaikalle. Lähtöpaikkojen sijainnilla on haettu eri sarjatasoille käyttöön sopivinta maastonosaa. Lähdöstä 1 lähtevillä suunnistajilla on tienylitys lähellä kilpailukeskusta. Samassa yhteydessä on juomapaikka ja yleisöllä on myös mahdollista seurata suunnistajien etenemistä, kunhan ei tukita kylätietä. Tie- ja polkuverkosto on melko harva, mutta lasten radoilla hyvä näkyvyys ja selkeät metsänrajat mahdollistavat erilaiset reitinvalinnat.

Sunnuntain viestissä ratojen luonne muuttuu keskimatkan ratojen mukaisiksi. Radat ovat runsasrastisempia kuin lauantaina ja painottuvat enemmän tarkkaan rastinottoon. Viestissä on tarjolla alueen upein maastonosa.