Kilpailunjohtajan tervehdys

Tervetuloa Ilmajoelle Santavuorelle kevään odotettuun FinnSpring2024-kilpailuun. FinnSpring järjestetään Santavuoren rinteillä, jossa käytiin 24.2.1592 Nuijasodan viimeinen taistelu, jossa seipäin ja nuijin varustautuneet talonpojat taistelivat Klaus Flemingin ratsujoukkoja vastaan. Taistelussa menehtyi noin 1000 talonpoikaa ja Nuijasota päättyi talonpoikien antautumiseen ja johtajat Jaakko Ilkan johdolla mestattiin.

Vanhoista taisteluista ei ole enää merkkejä, mutta rinteissä löytyy suunnistuksellista haastetta eikä
suunnistuksen herpaantumiseen ole varaa hetkeksikään. Ratamestarit ovat laatineet vaativat ja mielenkiintoiset radat sekä henkilökohtaiseen kilpailuun ja Viestiliigaan kaikenikäisille.

Vielä muutama viikko sitten kisamaastossa oli runsaasti lunta, mutta kevään lämpöaalto ja vesisateet sulattivat lumet nopeasti eikä lunta löydy enää kuin jostain varjoisesta kolosta. Maasto on myös kuivunut yllättävän nopeasti.

Kisakeskus on lähes maaston korkeimmalla kohdalla ja sorapohjalla, joten kurassa ei tarvitse rämpiä. Kisakeskus on kompakti ja matkat parkista lyhyet. Lämpimiä rakennuksia ei ole käytettävissä, mutta todella iso ravintolateltta antaa suojaa sateen sattuessa. Kisakeskuksesta löytyy hyvät ruokapalvelut ja pesupaikalla on lämmin vesi.

Kisaorganisaatio on kokenut ja motivoitunut; Rasti-Kurikka ja Rasti-Jussit sekä Ilmajoen kunta ja kumppanit järjestävät tapahtuman yhdessä, joten luvassa on erinomainen suunnistusviikonloppu.

Tervetuloa

Heikki Koskela, kilpailunjohtaja, H60